Gratis e-book

Als gedrags- en communicatietrainer en -coach van slimme snelle denkers ben ik erg geïnteresseerd in het fenomeen begaafdheid. Er zijn nou eenmaal raakvlakken met mijn deelnemers. Ik heb mij verdiept in de belangrijkste theorieën en onderzoeken naar begaafdheid.

 

Begaafdheid en sociaal emotionele gevolgen

In verschillende wetenschappelijke onderzoeken is veel geschreven over de begaafdheid van kinderen en gevolgen in emotionele en sociale factoren. Zelf vind ik het onderzoek van Betts & Neihart (1988, 2010) erg interessant. In dit onderzoek is gekeken naar het gedrag, de gevoelens en de behoeften van verschillende typen begaafde en getalenteerde leerlingen. Zij hebben vervolgens geconcludeerd welke risico’s er zijn als niet voldoende aan de psychologische basisbehoeften (relatie, autonomie en competentie) wordt voldaan. Zo worden het vermijden van uitdagingen, niet afmaken van taken, faalangst en onzekerheid hier o.m. beschreven. Betts & Neihart komen op die manier op zes verschillende types begaafde en getalenteerde kinderen.

 

Test en gratis e-book

Mocht je willen weten welk type jouw kind volgens deze theorie is, op basis van dit onderzoek heb ik een test gemaakt met 48 stellingen. Door per stelling aan te geven of deze op jouw kind van toepassing is, kom je tot een van de zes types die Betts & Neihart uitgebreid hebben beschreven. Ik meld er ook nog praktische tips bij, die zij adviseren bij het ondersteunen van je kind, thuis en op school. Als je deze test wilt ontvangen, vul dan onderstaand formulier in. Je krijgt de test dan zo snel mogelijk toegestuurd!

Wil je meer lezen over begaafdheid en IQ, lees dan de blog die ik er over heb geschreven Een kind is geen IQ

Ja, ik doe mee met de test en ontvang het e-book!

  • Vul de test in en krijg informatie over begaafdheidsprofielen
  • Krijg inzicht in gedrag, gevoelens en behoefte van je begaafde kind
  • Ontvang tips om je kind effectief te ondersteunen.

    www.ikbeneenbaas.com